Почивка в Созопол

събота, 2 октомври 2010 г. 14:00 Публикувано от Българският пътник
Созопол се намира в Югоизточна България, разпънат по обхватните и омагьосващи скалисти брегове на Черно море. Созопол е парче от град Бургас и се доближава сред често визитираните чудни места, по причина нас помощта на изключителната култура, паметници и хотели в Созопол. Благодарение на древния облик, който владее, ценна архитектура и ритуали, които са се защитавали толкова време същите каквито са били, хубавия климат, синеещите води и прекрасни плажове, Созопол се умножава изключително подвижно и постоянно странници схващат за него.

Според историците Созопол е най-възрастният град по нашето Черноморие. Смята се, че това е и фактора историята му да предизвиква огромен интерес и загадъчнос сред археолозите и желанието на много народни и чуждестранните екскурзоводи за да го зарадват. Още през 4 хил. пр. Хр. на това място се явява стар разновидност на население, който строи малко селце, които творят образа на град, много друг от наблъскания на днешна дата с хотели Созопол. Привлечени от разкоша и родните наличности на Созопол по тези области се заемат да прииждат и гръцки човеци от Милет, през отдавнашната 610 г.пр.Хр. изграждат своя колония означен Аполония, точно на бог Аполон.

Поради обхватното наше и открито израстване на гърците градът прогресира като значимо място и район на ивеличаваща се разменна работа с обхватните полиси: Милет, Атина, Хераклея Понтийска и т.н. Започването на изграждането си тук дори започнали да се създават монети с поставена отпред котва, която става модел на Аполония. След време обаче дните на гръцкото могъщество по тези ширини завеждали докрай. През 72 г.пр.н.е. други народи идват и ограбили курортчето. През 4 век градчето сменя своето име на Созополис( "град на спасението") и наново започва да се издига от прахта и забравата.
За да разберете живописната атмосфера и вятъра на неповторимата му история непременно се изисква да дойдете тук и да посетите в някой от китните хотели в Созопол. имате възможност да навестите Апарт - комплес "Аполон", в него ще се насладите на спокойна атмосфера и чудесно обслужване.

0 Response to "Почивка в Созопол"

Публикуване на коментар