Черноморски град и курорт - Варна

вторник, 28 септември 2010 г. 14:00 Публикувано от Българският пътник
Варна е чаровен, твърде изобилен и очарователен град, разпространяващ се по серните художествени граници на Черно море. Комплексът е на първо място по големина курорт по нашенското Черноморие, с дълга история и любопитно минало, белязало своя дълбок печат в курорта. Със невероятните мащабни плажове и много имоти, преди известен период се е преправило в искано място за тишина, което е база и за много от клиенти в хотели във Варна.
До град Варна се настаняват няколко селища прочути с клиентската си устременост и хотели - Златни пясъци, релаксиращата, зелена и незасипаната с хотели Албена, Чайка, Свети константин и Елена и др.
Повърхността, върху която днес се обгръща е била населена още много отдавна. Точно 6 век пр.н.е. предците изграждат във днешна Варна своя колония, която нарекли Одесос. Тя отговаряла със важно нахождение и от тогава се допирали важни ключови пътеки по море. Това най-вероятно е и база да се обособи като така значима цел от много прочутни притежатели. 2000 години отминали и тя е завладяна от поданиците на Александър Македонски, но пак е мястото, коетп да бъде огнище на богат национален живот и достоен търговски център. Сегашното си си название приема точно около 9 век, когато е под заслона на Второто българско царство.

Съществено за Варна са и многото хотели във Варна, удобни както за конференции, така и за релакс. Ако сте харесали да се гостите при нас и се двоумите къде да гостувате ви съветвам да изберете хотел "Аква" проектиран съвсем недалеко до главната ЖП гара и на малко разстояние от морето и Морската градина. Курортът прави предложение на своите туристи супер кокетни стаи, безкабелен интернет, безплатен паркинг, отличен ресторант и т.н. След като уточнихме хотелите във Варна, задължително е да отбележим и за множеството хубави и приятни капанчета и механички, в които готвят приказно и апетитно.

0 Response to "Черноморски град и курорт - Варна"

Публикуване на коментар