Спа хотели в новосъзаденият спа курорт Хисаря

вторник, 19 октомври 2010 г. 14:00 Публикувано от Българският пътник
Хисаря е дребно селище, което се простира в Южна България по прелестните височини на Средна гора. Общината се простира на приблизително 160 км. от най-големият в България град София и на около 40 км. от Пловдив.
Селището е устроено някога от римския владетел Диоклециан, който му връчил означението Диоклецианопол. Преди всичко тук са властвали други остарели националности като траки и славяни, изкушени от мекия климат, обилната зона и невероятните естества на водата.
Курортът е един от чудатите ни прекрасни туристически дестинации, където мащабна гордост и богатства са лечебните свойства на общо 22 - та узвори с минерална вода, прочути, посред които са Момина сълза и Момина баня. Естествено друга неразделна важност са богатите миниатюрни хотелчета, както и просторните спа хотели в Хисаря. Хисаря преди време се е показало в лекуващо средство на болести на скелета, стомашно - чревни и бъбречно - урологични заболявания, както и гинекологични проблеми. Станциите за почивка вкупом с многото възможности за релакс, които оферират, реализират и лечебно действащи възобновяващи, гиздави и разпускащи пътища,разчитайки на магичната несходната сила на водата.

Разбирасе тук се включват и най несходни по тип хотели в Хисаря. Ракошна спирка, където да се настаните и да се очаровате от така бленуваната тишина и спокойствие е Спа хотел "Аугуста", намиращ се в Хисаря. Той разкрива един разкошен блажен кът за любителите на Спа глезотийките , като в специализирания център се предлагат над 100 неповторими процедури. Притежава широки и просторни стаи, обширен лоби бар, басейни, забавачки, места за хранене и т.н.

Други освен с неповторими културни места, с които Хисаря често може да ни завладее , тук се откриват и единствени по рода си стари паметници, които трябва да бъдат посетени. Значима е старинната крепостна стена в района, която е най-много запазената на целия европейски континент от 4 в. до днешна дата. Тя се простира до 2300 метра дължина и е висока около 11 метра.

0 Response to "Спа хотели в новосъзаденият спа курорт Хисаря"

Публикуване на коментар