Ски в Пампорово - сърцето на Родопите

събота, 16 октомври 2010 г. 14:00 Публикувано от Българският пътник
Курорт Пампорово се нахожда във централно на Родопският масив от хълмове на около 1600 метра надморска височина под връх Снежанка. Застроен е на някъде 240 км. от София и е точно на 15 км. от Смолян. Най- слънчевият планински курорт в България слънчев в голяма част от времето през зимата е с едни от най-добрите, висококачествени ски терени в България. Голяма известност се славят просторните видове богати хотели в Пампорово Това е и тласъка, който да е толкова много посещаван и туризмът да е с такъв голям обхват, като смисъл за това обстоятелство са множеството актуални хотели в Пампорово. Пътеките, които притежава, които са с обща дължина от 37 км. са съвършени за каране на ски, както от начинаещи, така и от зрели скиори. С тази умисъл има организирани типични трасета, които са с идентично ниво на трудност.
Пампорово е базиран през 1933 година като названието му точно означава "карван". Местните остарели жители разправят, че преди от това място се пресичали главни кервански трасета и така един имотен земепритежател предпочел да създаде дребни приюти за странстващите през зимата търговци през този периметър. Така появило и името на Пампорово.Той много мигновенно взел инициативата да се разширява, докато с годините не се променил в приказното местонахождение за отдих и почивка, каквото е днес, но вече натоварен с доста ски и спа хотели в Пампорово.
Ако сте решили по-късно да обиколите Пампорово много добър избор, където да нощувате е кокетния хотел "Родопска къща", който се намира сред удивителната природа на величавите Родопи. В хотела удобствата и тишината са ви гарантирани, а от вас се желае само да се разпуснете и да се оставите на дните си в курорта. Очаквайте да има безжичен интернет, красиви и свежи пространства, климатик, ресторант и т.н.
Идвайки Пампорово има разни приказни находки, които каквото и да стане не бива да пренебрегвате.

0 Response to "Ски в Пампорово - сърцето на Родопите"

Публикуване на коментар