Бургаското море и хотели в Бургас

събота, 18 септември 2010 г. 14:00 Публикувано от Българският пътник
Местността на брега на морето Бургас се нахожда в България и по-точно Източна и е четвъртият по величина в България. Областният град е разположен на красивия залив, заобиколен от известен брой бранени езера - Бургаско, Атанасовско и Мандренско. Крайбрежният курорт е своенравно известен със своите културни прояви, най-вече с съревнованието за жизнерадостна песен" Бургас и морето", организиращ се всяка година през септември и привлича приятелите на Бургас, както и очаквано с съвкупността от хотели в Бургас.
Проследявайки как е възникнал, ще ни пренесе величавият произход, през изминалия 6 век пр.н.е.тогавашните траки са се заселели по тези територии и застроили жилища по това прелестно място. След известно време римляните се настанали на крайбрежието и направили военни колонии, по-голямо внимание привлича крепостта Деултум, близък на днешния град.През средновековния времеви сезон била построена исторически значимата кула Пиргос, имаща за основно изучаващи роли и бранеща идването към паметникът. Сегашното си прозвище Бургас придобива през 17 век.
множество и различни са хотелите в Бугас. За настояващите да реализират запомняща се седмица в крайбрежния град хубаво територия за релакс е хотел "България", който се простира в среднината на града. Комфортно настаняване, приятно прислужване, весел дух и прекрасен изглед към хубостите на града ви чакат в Бургас.
Но черноморският бряг не е прословут само с хотели. Бургас е местност, което държи солидна напредваща красота и минало. Ако желаете да откриете още от Бургаската история, можете да отидете в Историческия музей, който е създаден през 1925 година и се грижи за безброй важни архаични находки и различни видове експонати, откопани в Бургас. Етнографският музей пък ще ви запознае с местния навик на хората, обитавали Бургас през Възраждането. Намерени са многобройни оръдия на труда, сегмент от ритуалите им и ще откриете типичните национални дрехи от местите. Безкрайно исторически е и Природонаучният музей.

0 Response to "Бургаското море и хотели в Бургас"

Публикуване на коментар